Hoe werkt Kico

Ik begin altijd met een intakegesprek bij u thuis. Waar het kind vandaan komt is heel belangrijk voor de inleving die ik samen met het kind kan hebben in de verhalen waar hij of zij mee komt. Ik kan ook kennis maken met de mensen die belangrijk zijn in het leven van uw kind. Het intakegesprek is vooral bedoeld als kennismaking en om te kijken of er een klik is.

Dit is heel belangrijk om verder te kunnen met het coachen van uw kind. Ik bekijk ook of het kind bij mij op de juiste plaats is en wat de hulpvraag van het kind is.

Ik coach alleen kinderen die zelf een hulpvraag hebben. Alleen als een kind zelf beseft en ervaart dat er iets anders kan of moet dan heeft het zin om hem of haar te coachen. De vraag mag natuurlijk ook vanuit de ouders komen maar het kind moet ook echt zelf gecoacht willen worden.

Na het intakegesprek maken we een eerste afspraak. Meestal is dat gewoon bij mij thuis in een huiselijke omgeving. Eventueel kan het ook bij u thuis als dat voor het kind prettiger is.

Soms kan het ook op locatie. Bijvoorbeeld in de speeltuin, lekker wandelend of tussen de diertjes van een kinderboerderij.

Eerst moeten we elkaar leren vertrouwen.

Al spelend, wandelend, tekenend en pratend kijken we wat er goed gaat en wat er minder goed gaat. De minder goede dingen pakken we coachend aan. Dat wil zeggen….we gaan samen uitvinden hoe we het kunnen gaan oplossen. Het antwoord van de oplossing moet vanuit het kind zelf komen om ook als oplossing te kunnen gaan werken.